Ai nevoie de o schimbare care sa-ti coloreze viata, sau dimpotriva, tocmai un eveniment mai recent iti impune sa te muti? In acest caz, iata cateva lucruri de care trebuie sa tii seama inainte de a face acest pas.

 

Este indicat sa mentionam cateva detalii care sunt trecute cu vederea mai mereu, desi tocmai de acestea va depinde nivelul tau de satisfactie dupa ce te vei fi mutat sau vei incheia o tranzactie imobiliara.

In primul rand, indiferent de tipul tranzactiei pe care il vei face - inchiriere, cumparare sau vanzare de imobil - incearca sa fii flexibil si sa negociezi cu cel din fata ta. Daca inchiriezi sau cumperi, este in beneficiul tau sa obtii o reducere oricat de mica, mai ales ca economia ne obliga pe toti sa “taiem” cam din orice cheltuiala. Chiar daca nu vei reusi, vei sti ca ai incercat si nu vei regreta ulterior. Daca vinzi, o reducere insignifianta pentru buzunarul tau poate fi exact acel impuls pe care cumparatorii il asteapta, vei demonstra ca nu esti o persoana rigida, ci dimpotriva, iti doresti ca ambele parti sa fie multumite iar acest lucru ii va persuada si mai mult.

 

Incearca sa vezi minusurile unei proprietati inaintea avantajelor. Daca vinzi, compenseaza un minus precum locatia periferica printr-o mica investitie in design-ul apartamentului sau casei respective. Daca esti cel ce cumpara sau inchiriaza, incearca sa iti notezi minusurile proprietatilor vizitate si alege-o pe cea cu care iti va fi mai usor sa traiesti cel putin la inceput, pentru ca mutatul necesita timp, energie si bani pe care trebuie sa le rezervi cu intelepciune.

 

Cauta ajutor. Fie ca te vei muta singur sau cu familia, o mana de ajutor in plus nu strica niciodata. Si nu ne referim doar la mutatul bagajelor, ci si la gasirea unei proprietati sau alegerea acesteia. Fie ca este vorba de un prieten, o cunostinta sau un agent imobiliar, niste ochi in plus pot sa vada ceea ce ti-a scapat.


Si nu in ultimul rand, apeleaza la site-urile cu oferte imobiliare de pe internet. Acolo vei gasi cele mai diverse oferte, iti vei putea verifica bugetul si iti vei forma o idee in privinta raportului zona-aspect-pret cel mai bine. In plus, vei gasi aranjate in ordine intr-o lista anunturi in functie de oras si de cel ce a postat. Asadar vei gasi apartamente si garsoniere din Cluj, Bucuresti, Brasov dupa o simpla cautare prin filtre. De exemplu, ofertele imobiliare de vanzari apartamente 2 camere in Cluj au un mare succes actualmente, asa ca foloseste aceste informatii pentru a face cea mai buna afacere!

In ultima perioada se apeleaza la companii specializate in domeniul personalizari materialelor textile pentru promovarea afacerilor sau pentru diverse evenimente, insa apare problema spalarii materialelor personalizate: pierderea calitatii inscriptionarii.

Elmo Print a rezolvat aceasta problema folosind pastele si vopselele de tip plastisol, fabricate dupa o reteta proprie si brevetate de catre OSIM, iar calitatea materialelor perzonalizate este una foarte buna la un pret fara concurenta pe piata din Romania.

Elmo Print este o firma formata dintr-un colectiv tanar, activ, dornic de a exploata piata in crestere, cu o clientela diversificata, din domeniul sportiv (foarte multe echipe de marca din Romania), prin personalizarea echipamentelor de lucru, protectie si divertisment (tricouri personalizate, salopete s. a. m. d.). Peste 90% din productie este livrata firmelor mari din Romania. Firma functioneaza din anul 1991.

In cursul anilor, marci de prestigiu - Coca Cola, Ursus, Holcim, Terapia, Napolact, Ciuc, Praktiker, Polus Center, Iulius Mall, U-Mobitelco baschet si multe altele - au folosit imprimeuri textile personalizate de noi. Unele marci sunt si azi clientii nostri. Dupa douazeci si trei ani de traditie neintrerupta in imprimerie si personalizare textila, avem curajul sa afirmam ca suntem una dintre cele mai vechi si cu experienta imprimerii textile private din Romania.

Suntem interesati de o colaborare in termenii castig-castig cu oricine poate aprecia valoarea unui imprimeu, fie pe linie de magazine, fie pe linie de produse promotionale, echipamente de protectie sau articole textile personalizate. Pentru noi, calitatea conteaza foarte mult. De aceea imprimeurile sunt realizate prin tehnica serigrafiei. Acest procedeu ofera rezistenta mecanica si chimica foarte buna printurilor pe suport textil, iar personalizarile vor fi de lunga durata.

Pentru detalii va rugam sa accesati pagina noastra www.elmo-print.ro pentru a afla cat mai multe despre activitatea noastra.

Conform primelor informaţii ale companiei Promedica24, companie ce ofera servicii de îngrijire pentru bătrânii din Germania, ridicarea barierelor de pe piaţa forţei de muncă de la începutul acestui an nu pare să fi uşurat accesul la locuri de muncă pentru doamnele din România.

 

Deşi ca urmare a liberalizării pieţei forţei de muncă începând cu 1 ianuarie 2014 era aşteptată o creştere a numărului de persoane care reuşesc să acceseze direct un post de îngrijitor de bătrâni în Germania, în primele luni ale anului nu s-a constatat o asemenea tendinţă.  Spre deosebire de locurile de muncă ce necesită cunoştinţe de specialitate, cum ar fi cele din domeniul IT, pentru care companiile germane sunt dispuse să recruteze direct, în cazul locurilor de muncă pentru persoane necalificate, germanii preferă să apeleze la companii specializate. Din acest motiv, cu toate că interesul româncelor pentru astfel de locuri de muncă este mare, posibilităţile acestora de a-şi găsi direct un post de îngrijitoare de bătrâni în Germania sunt limitate.

Există mai multe motive pentru care germanii sunt încă reticenţi în a recruta direct îngrijitoare din România, fără sprijinul unei companii specializate. În primul rând, aceştia preferă să angajeze persoane recomandate de o companie, deoarece aceasta garantează pentru oamenii trimişi şi găsesc soluţii în cazul în care o persoană nu poate onora contractul până la final.

“Principalul motiv pentru care clienţii din Germania preferă să angajeze prin noi şi nu direct este faptul că aceştia cunosc standardele de lucru, cunosc criteriile şi modalitatea de selecţie ale persoanelor angajate şi au garanţia ca persoana îngrijită nu va rămâne niciodată singură. Chiar dacă, din diferite motive, persoana care a primit initial job-ul este nevoită să se întoarcă în România, facem tot posibilul să o înlocuim în timp util cu o altă persoană care corespunde cerinţelor la cazul respectiv. Noi servim ca garant al faptului că persoana îngrijită nu va rămâne fără asistenţă, chiar dacă acest fapt necesită accesarea unor resurse externe.”, spune Corneliu Naforniţă, Recruitment Manager la Promedica24 Romania.

Un alt motiv important pentru care oportunităţile de muncă din Germania nu sunt exploatate la maxim este atitudinea româncelor, care nu fac suficiente eforturi pentru a se pregăti în vederea unei angajări, consideră Corneliu Naforniţă. Promedica24 oferă contract legal, asigurare medicală privată şi toate condiţiile necesare pentru ca persoanele care doresc un astfel de post să se poată pregăti serios şi să poată lucra în siguranţă în Germania.

Pentru persoanele cu intenţii serioase, care au ca scop accesarea unui job în calitate de îngrijitoare persoane vârstnice în Germania, compania oferă cursuri gratuite de limba germană şi de pregătire în ingrijirea bătrânilor, însă doar o mică parte din persoanele care doresc să muncească în Germania folosesc această oportunitate pentru a-şi spori şansele de reuşită. Dintr-o grupă de 12 persoane care se înscriu la cursurile de limba germană, se prezintă în medie 6, iar dintre acestea doar una finalizează cursul şi poate fi angajată.

“Pentru a avea şanse reale de a fi angajată, o doamnă din România trebuie sa aibă cunoştinţe de limba germană la un nivel comunicativ, astfel încât să poată apela serviciul de ambulanţă sau membrii de familie ai persoanei ingrijite în cazul în care este nevoie. Cele 60 de ore oferite în cadrul cursurilor asigură un nivel acceptabil de cunoaştere a limbii germane, cu condiţia ca persoana care urmează cursul să îşi dorească să înveţe şi să studieze şi acasă”, precizează domnul Naforniţă. Acesta consideră că dacă româncele ar trata cu mai multă seriozitate perioada de pregătire şi cu mai multă responsabilitate jobul, şansele de a se angaja în Germania ar creşte considerabil, având în vedere că germanii sunt din ce în ce mai deschişi la a primi forţă de muncă din România.

Cu toate aceastea, pe termen lung domnul Naforniţă consideră că în Germania tendinţa de creştere a cererii de îngrijitoare de bătrâni din România se va menţine. Dacă în anul 2012 Promedica24 a înregistrat un număr de 40 de îngrijitoare active din România, în acest moment compania are 650 de îngrijitoare active, numărul acestora fiind în creştere constantă. 

 

Despre Promedica24

Promedica24 prestează servicii de îngrijire pentru clienţi individuali şi instituţii din Germania. În numele acestora caută şi pregăteşte candidaţii pentru muncă, le asigură forma legală de muncă şi le organizează şederea în străintate. Echipa Promedica24 este formată din îngrijitoare şi asistente calificate precum şi consultanţi şi recrutori care au cunoştinţe bogate în ceea ce priveşte procedurile şi standardele serviciilor medicale şi de îngrijire, procedurile şi standardele serviciilor de recrutare şi condiţiile de recrutare din fiecare ţară. Promedica24 deţine mai multe certificări, printre care şi certificarea de calitate ISO 9001:2008.

Infiintata in anul 1993, compania O & R din judetul Bacau pune la dizpozitia clientilor o gama variata de produse de calitate din domeniul confectiilor textile atat in privinta culorilor, cat si a marimilor.

Compania noastra are o experienta de peste 20 de ani si dispune de o echipa tanara si flexibila care se adapteaza foarte usor nevoilor clientior.

Produsele se adreseaza tuturor varstelor si cuprind o varietate de  modele ,nuante, marimi printre care: imbracaminte de lucru, paza si protectie, uniforme scolare, uniforme pentru magazine, echipamente medicale, echipamente si textile HORECA.

Toate produsele realizate  sunt confectionate din bumbac de cea mai buna calitate, iar compania noastra controleaza fiecare produs inainte de a fi expediat catre dumneavoastra. Lucram continuu la imbunatatirea calitatii produselor, de aceea am realizat pentru dumneavoastra un catalog de instructiuni pentru ingrijirea produselor. Acesta poate fi gasit accesand pagina www.orbacau.ro .

O & R - companie cu capital 100% romanesc, este un partener de incredere care dispune si de un magazin online ce prezinta doar o mica parte din produsele pe care le putem produce, de aceea sunteti invitati  sa ne contactati,astfel  veti gasi suficiente informatii pentru a putea face o alegere corecta a  produselor care se potriviesc cel mai bine cerintelor dumneavoastra.

Informaţii în completare