În majoritatea companiilor din România se simte deja aerul de sărbătoare. Oamenii se gândesc la cozonaci, pască și la duminica petrecută alături de cei dragi. Familia Promedica 24 s-a pregătit de asemenea temeinic. 

În perioada 27 martie – 3 aprilie, filialele Promedica24 au organizat, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, întâlniri ale doamnelor cu care colaborează pentru îngrijirea persoanelor vârstnice din Germania.

Aceste întâlniri au avut scopul de a oferi participantelor ocazia de a se cunoaște și de a-și împărtăși experiențele dobândite de-a lungul timpului, în activitatea de îngrijire a vârstnicilor.

În cadrul acestei desfăşurări, doamnele au avut ocazia să-şi pună în valoare creativitatea, prin ornarea diferitelor coşuleţe cu ouă colorate, bomboane şi ciocolată. Imaginaţia le-a fost pusă la încercare pentru a crea cele mai frumoase aranjamente de Paşti.

Despre Promedica24 

Promedica24 prestează servicii de îngrijire pentru clienţi individuali şi instituţii din Germania. În numele acestora caută şi pregăteşte candidaţii pentru muncă, le asigură forma legala de muncă şi le organizează şederea în străintate. Echipa Promedica24 este formată din îngrijitoare şi asistente calificate precum şi consultanţi şi recrutori care au cunoştinţe bogate în ceea ce priveşte procedurile şi standardele serviciilor medicale şi de îngrijire, procedurile şi standardele serviciilor de recrutare şi condiţiile de recrutare din fiecare ţară. Promedica24 deţine mai multe certificări, printre care şi certificarea de calitate ISO 9001:2008.

Noul site poate fi accesat la adresa www.promedica24.ro şi are ca scop principal informarea publicului din România cu privire la noile oportunităţi de angajare în Germania, precum şi cu privire la bunele practici din domeniu.

Cu toate că foarte mulţi români îşi doresc să lucreze în străinătate deoarece ştiu că există oportunităţi interesante, o mare parte dintre aceştia sunt reticenţi la a răspunde la anunţurile de locuri de muncă din cauza numeroaselor probleme pe care le-au întâmpinat alte persoane care au lucrat anterior în străinătate. În încercarea de a se informa, cei interesaţi găsesc pe Internet doar câteva forum-uri în cadrul cărora pot citi despre experienţa altor persoane, însă găsesc foarte puţine informaţii concrete şi bine structurate despre modul în care pot evita riscurile şi despre paşii pe care trebuie să îi urmeze pentru a obţine un post în străinătate. Prin lansarea noului site, compania Promedica24 încearcă să vină în întâmpinarea nevoilor românilor atât cu oferte atractive de muncă cât şi cu informaţii detaliate despre procesul de recrutare, despre pregătirea pentru călătorie şi despre derularea unui astfel de contract..

“Majoritatea  problemelor care apar în cazul contactelor de muncă în străinătate au o cauză importantă, care însă poate fi înlăturată cu puţin efort din partea companiilor serioase: lipsa de informare. Daca oamenii ar avea acces la informaţii corecte, dacă ar înţelege mai bine procesul de recrutare, diferenţele dintre companiile ce activează în acest domeniu, drepturile şi obligaţiile pe care le au în cadrul contractelor, lucrurile ar fi mult mai simple pentru toţi cei implicaţi. Angajaţii ar fi expuşi unor riscuri mult mai mici şi ar putea lucra în condiţii mai bune, companiile serioase ar putea identifica mai uşor potenţiali candidaţi, iar beneficiarii serviciilor ar fi mai mulţumiţi. Cu ajutorul noului site încercăm să oferim cât mai multe informaţii de bună calitate, astfel încât românii să poată lua decizii mai bune şi să poată lucra fără riscuri în străinătate.”, spune domnul Corneliu Naforniţă, Recruitment Manager la Promedica24 România.

 

Despre Promedica24

Promedica24 prestează servicii de îngrijire pentru clienţi individuali şi instituţii din Germania. În numele acestora caută şi pregăteşte candidaţii pentru muncă, le asigură forma legala de muncă şi le organizează şederea în străintate. Echipa Promedica24 este formată din îngrijitoare şi asistente calificate precum şi consultanţi şi recrutori care au cunoştinţe bogate în ceea ce priveşte procedurile şi standardele serviciilor medicale şi de îngrijire, procedurile şi standardele serviciilor de recrutare şi condiţiile de recrutare din fiecare ţară. Promedica24 deţine mai multe certificări, printre care şi certificarea de calitate ISO 9001:2008.

Studio20Fetele care lucreaza la Studio20 au decis sa impartaseasca din experienta lor fetelor care sunt la inceputul carierei de model de videochat. Cel mai important lucru pe care trebuie sa il retineti este ca trebuie sa va distrati in timp ce castigati bani.

Iata cateva sfaturi importante:

1 . Un model ar trebui sa inceapa intotdeauna prin a saluta orice client care viziteaza chat-ul liber. Fii prietenoasa si intreaba ce mai face. A fi politicoasa este un lucru usor de facut.

2 . Sa le zambesti clientilor atunci cand intra pe chat-ul gratuit este, de asemenea, un lucru extrem de important. Pentru a fi un model de videochat, trebuie sa zambesti, pentru ca clientii sa te invite pe chat-ul privat si sa castigi bani.

3 . In timp ce lucrezi, trebuie sa te asiguri mereu ca lumina din camera este placuta. Atmosfera nu trebuie sa fie nici prea luminoasa, dar nici prea intunecata.

4 . Modelele de videochat cu experienta recomanda sa incerci pe cat posibil sa iti schimbi tinutele zilnic. Poti incerca sa iti asortezi o pereche de bikini cu un sutien decoltat si pantofi cu toc. Cu cat sunt mai deosebite si mai provocatoare tinutele tale cu atat vei atrage mai multi clienti. De asemenea, iti sugeram sa incluzi si jucarii in programul tau.

5 . Asigura-te ca webcam-ul este pozitionat strategic. Mai precis, ca model de videochat, trebuie sa incerci sa scoti in evidenta talentele si potentialul tau.

6 . Incearca sa fii cat mai expresiva in timpul sesiunii de chat gratuit. De multe ori clientii sunt atrasi de acest lucru si decid sa plateasca pentru a discuta cu tine pe privat.

7 . In timpul unei sesiuni de chat pe privat, incearca sa nu iti tii clientii in suspans prea mult timp. Exista unele cazuri in care clientii prefera sa discute normal. Alteori, acestia isi doresc un spectacol, de aceea este bine sa incerci sa iti dai seama cat mai repede ce doresc de la tine.

8 . Modelele de videochat ar trebui sa aibe un program bine stabilit. In acest fel, clientii care doresc sa le revada stiu cand sa le caute.

9 . Atunci cand lucrezi ca model de videochat trebuie sa abordezi aceasta meserie cu profesionalism. In cazul în care clientul devine nepoliticos, ii poti inchide pur si simplu chat-ul, fara sa il tratezi nepoliticos sau sa ii vorbesti urat .

10 . In cele din urma, te incurajam sa te distrezi!

Atenţie la anunţurile de muncă în străinătate


Care sunt riscurile la care se expun românii care vor să plece în străinătate şi ce măsuri pot lua pentru a evita să fie păcăliţi? Promedica24, firmă ce oferă servicii pentru îngrijirea bătrânilor în Germania prezintă principalele modalităţi prin care românii se pot proteja împotriva înşelătoriilor şi abuzurilor.
Zeci de anunţuri promiţând locuri de muncă în străinătate cu salarii între 1.200 şi 2.000 de euro sunt disponibile pe Internet şi în ziare. O parte dintre acestea sunt serioase şi reprezintă oportunităţi reale pentru românii care îşi caută un job în străinătate. Altele însă aparţin unor companii ce urmăresc doar să obţină câştiguri profitând de persoanele mai puţin informate.
Cea mai des întâlnită modalitate de a păcăli este solicitarea unor sume în avans: comisioane de intermediere, bani pentru întocmirea dosarului sau alte taxe. Angajarea nu se realizează însă niciodată. În cazuri mai grave, persoanele, suportand costuri semnificative, ajung în străinătate, unde nu li se oferă locurile de muncă promise sau unde sunt supuse diverselor abuzuri, de la a fi obligate să desfăşoare alte activităţi în afara celor pentru care s-au angajat, a lucra ore suplimentare sau fără salariu, până la abuzuri verbale şi chiar fizice. Odată ajunsă într-o asemenea situaţie, este mult mai dificilă găsirea unei soluţii sau recuperarea pierderii. Din acest motiv, este important ca persoanele care doresc sa muncească în străinătate să acorde o atenţie deosebită perioadei de informare, astfel încât să evite aceste probleme.
Concret, înainte de a semna orice contract, persoana care a văzut un anunţ interesant sau a participat la un interviu, trebuie să se documenteze serios cu privire la firma care doreşte să îi ofere locul de muncă. Câteva din aspectele pe care trebuie să le aibă în vedere sunt: reputaţia companiei, dacă aceasta este multinaţională sau locală, comentariile de pe forum-urile de specialitate sau certificările de calitate deţinute de firma respectivă. “Este foarte important ca firma respectivă să asigure o formă de colaborare legală, formă ce oferă beneficii la
pensionare şi protejează angajatul împotriva abuzurilor şi în caz de boală. Firma nu ar trebui să perceapă comision sau plăţi suplimentare si ar trebui să organizeze şi să deconteze transportul angajatului. Pachetul ar trebui să includă asigurare de sănătate precum şi alte beneficii cum ar fi cazare şi masă garantate în casa persoanei îngrijite, suport 24 ore sau cursuri de perfecţionare a limbii.”, spune Corneliu Naforniţă, Recruitment Manager la Promedica24 Romania.
“Cred că este foarte important ca persoanele care îşi caută un loc de muncă în străinătate să aibă acces la cât mai multe informaţii. Practicile incorecte din domeniu ne afectează pe toţi. De aceea Promedica24 investeşte continuu în informarea publicului. Cu cât mai multe informaţii există, cu atât persoanele care doresc să plece la muncă în străinătate vor avea ocazia să ia decizii mai bune”, precizează domnul Naforniţă.


Despre Promedica24
Promedica24 prestează servicii de îngrijire pentru clienţi individuali şi instituţii din Germania. În numele acestora caută şi pregăteşte candidaţii pentru muncă, le asigură forma legală de muncă şi le organizează şederea în străinătate. Echipa Promedica24 este formată din îngrijitoare şi asistente calificate precum şi consultanţi şi recrutori care au cunoştinte bogate în ceea ce priveşte procedurile şi standardele serviciilor medicale şi de îngrijire, procedurile şi standardele serviciilor de recrutare şi condiţiile de recrutare din fiecare ţară. Promedica24 deţine mai multe certificări, printre care şi certificarea de calitate ISO 9001:2008.

Informaţii în completare